Möt våra profilryttare

Alma Ýr Jökulsdottir Kellin

Profilryttare

Jag är uppvuxen på en stor hästgård i Västmanland och har suttit på hästryggen ända sedan jag var liten. Jag började tävla när jag var åtta år och idag är jag tolv år och går i sjätteklass.

Jag har alltid älskat att vara i stallet, självklart att rida men också pyssla med allt runt omkring.

Jag kommer att tävla två hästar denna säsong, den första är Feykir från Knutshyttan som är vår gårdshingst. Feykir och jag har tävlat tillsammans sedan 014 och vi har vunnit 7 stycken SMguld i fyrgång och tölt. I år startar vi i V1 och T1.
Den andra är Balthasar från Stenbjar. Vi kommer att starta i femgång, stilpass, 150 meter pass och speed pass som är nya grenar för mig men inte för Balthasar.

Mitt mål är att kvala till SM med båda hästarna och göra fina resultat.

 

Elsa Teverud

Profilryttare

Jag är en 18-årig tjej som går samhällsprogrammet med inriktning idrott på Westerlundska gymnasiet i Enköping. Skolan och betyg är såklart viktigt för mig, men hästarna är det som ligger högst på min lista just nu. Hästarna är inte bara min hobby eller mitt intresse, det är mitt liv! Jag ägnar all min vaken tid till träning och familj. Både gym och stall, 7 dagar i veckan. Ett liv jag själv valt att leva och som jag älskar. Jag satt på en häst för första gången innan jag fyllde ett, men min första häst fick jag när jag var 3 år. Sedan dess har jag aldrig haft ett uppehåll från hästarna.

2012 tävlade jag mitt första SM på mitt sto Bída frá Ríp. Jag endast 14 år kom till A-final i F1 bland Young riders. Sen jag började tävla har jag aldrig ridit med min åldersgrupp. Har alltid tävlat med/mot Young riders. Bíða och jag har 3 SM-silver och ett NM (2014) i bagaget. 2013, 2014 och 2015 var vi i A-final i A-flokk på Gæðingakeppni-SM. 2014 och 2015 tog vi brons. Vi var även med i det vinnande landet/laget i Youth match på World Tölt 2014.

Kopar frá Sunnuhvoli är min valack efter Álfasteinn. Jag och Kopar hade våran första tävlingssäsong 2013 och sprang hem ett SM-brons i V1 och som 2014 blev ett silver i samma gren. I september 2015 tog jag och Kopar vårt första SM-guld i grenen GDT (Gæðingakeppni) i Göteborg. Efter det SM-guldet så började vår vinterträning till att kunna starta F1 (femgång) 2016. Under hela säsongen 2016 startade vi F1 och tog dessutom ett SM-brons i denna gren.

Ardur frá Lundum II är min mammas fina hingst som jag får låna och tävla. Jag började rida honom i februari 2015 och gjorde mycket blandade resultat det året. Säsongen började bra med vinster i både tölt och 4-gång men långsamt smög en osäkerhet fram som resulterade i att han inte gick in på banan. Vinterträningen mellan säsongen 2015 och 2016 var mycket nyttig för Ardur, men framförallt väldigt lärorik för mig. Vi tränade hårt och noggrant med mycket mental hjälp och tålamod. 2016 gick vi ut på tävlingsbanorna igen och osäkerheten var borta.

Säsongen 2017 kommer jag att tävla Kopar i okänd gren än så länge. Vinterträningen får avgöra ifall vi startar 5-gång eller 4-gång 2017. Bida ska få komma tillbaka till tävlingsbanorna men med största fokus på 250-meter passlöp, samt 5-gång och tölt för kombination.

Min dröm och mitt mål är VM 2017 med någon utav hästarna. Men också att prestera på SM 2017 samt alla nationella tävlingar under året. Självklart är det också alltid ett mål att ha roligt och kunna känna mig stolt över mina fantastiska hästar.

 

Pin It on Pinterest